Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem jabłkowo-dyniowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Usuń pestki z dyni i pokrój ją w kostkę. Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, pokrój w kawałki. Dynię i jabłka włóż do garnka i stale mieszając, rozgotuj.
Dodaj cukier waniliowy i cukier żelujący, Skrop sokiem z cytryny. Mieszając, doprowadź do wrzenia, a potem gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. Gorący dżem wlej do wyparzonych słoików. Zamknij, obróć je dnem do góry i poczekaj, aż wystygną.Źródło: Tele Tydzień