Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem gruszkowy z imbirową nutą"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 40
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 64
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 947
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 105
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 40
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 64
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 947
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 105
Składniki
Gruszki umyj, przekrój na połówki, pozbaw gniazd nasiennych. Razem ze skórką pokrój na kawałki. Korzeń imbiru obierz, drobno posiekaj. Gruszki przełóż do rondla, skrop sokiem z cytryny. Dodaj imbir, cukier żelujący i goździki. Mieszając, doprowadź masę do wrzenia.
Ogrzewaj ok. 15 minut. Po tym czasie odrobinę dżemu nałóż na talerzyk, wystudź. Jeśli będzie gęsty i nie zacznie spływać z talerzyka, rozłóż masę do słoiczków, zakręć.
Pasteryzuj w 80 st. około 20 minut. Wyjmij słoiki, ustaw do góry dnem.
czas ok. 50 min; porcja – 490 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety