Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem agrestowy z gruszkami"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Składniki
Agrest oczyść, umyj i osusz. Gruszki umyj, obierz, przekroj na pół i usuń gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny. Laskę wanilii rozkrój i wyjmij nasiona.
Owoce przełóż do rondla, dodaj cukier, wanilię i odstaw na godzinę. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj na dużym ogniu ok. 4 minuty. Gorący dżem przełóż do słoików. Zakręć.Źródło: Tele Tydzień