Dyniowy gulasz z kiełbasą

Dyniowy gulasz z kiełbasą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Rozgrzewa i wzmacnia organizm.

Składniki

  • Dynia hokkaido 1 szt.
  • Kiełbasa wiejska ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i majeranek do smaku
  • Olej roślinny
  • Cieciorka 1 puszka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju razem z pokrojoną kiełbasą. Upieczoną dynię pokroić w kostkę, dodać do podsmażonej kiełbasy i cebuli i dale smażyć, wrzucić odsączoną cieciorkę, doprawić do smaku, wymieszać i podawać.

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 07 listopada
Ależ to dobrze wygląda :) Smaczności :)
Składniki
  • Dynia hokkaido 1 szt.
  • Kiełbasa wiejska ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i majeranek do smaku
  • Olej roślinny
  • Cieciorka 1 puszka
Składniki