Dyniowo-jabłkowe placuszki.

Dyniowo-jabłkowe placuszki.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Dietetyczne,chrupiące, bez grama tłuszczu i mega smaczne,polecam wypróbować:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Posolić łyżeczką soli i odstawić na 10-15min.by puściła wodę.

    Osobno obrać jabłka ,również zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Dodać odciśniętą dynię,mąkę, jajka i sodę.

    Wymieszać łyżką.

    Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i nawilżonymi rękoma formować placuszki.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec do złotego koloru.

    Można podawać jako wytrawne lub posypane cukrem pudrem,lub z dżemem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (5)

Bellapi 25 października 2017
<3
GREGORHSPEED 25 października 2017
Poproszę <3
GIOVI75 08 listopada 2017
Pysznie wygladaja.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki