Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne,pyszne i wbrew pozorom łatwe :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 100
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 100
Składniki
1. Ugotować kaszę. 2.Umyć i osuszyć dynie. Na wysokości ok 1/4 od góry ostrym nożem odciąć "kapelutki". Każdą dynię wydrążyć w środku z miąższu i nasion. 3. Posiekać drobno cebulę, ser i paprykę. 4. W dużej misce wymieszać mięso, ugotowaną kaszę , cebulę, paprykę , ser i przyprawy. 5.Przygotowaną masą nadziać dynie. 6. Formę do pieczenia wysmarować olejem.Poukładać dynie, przykryć odciętymi wieczkami. Podlać ok.1/2 szklanki wody. Całą formę szczelnie przykryć folią aluminiową.
7. Piec w piekarniku ok. 1,5 godz. Gotowa dynia jest mięciutka i pachnąca. Podawać gorące. Pycha. Większe dynie można podawać przekrojone