Dworska karkówka

Dworska karkówka
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Karkówka na specjalną okazję.

Składniki

  • Karkówka 1 kg
  • Dżem żurawinowy 2 słoiczki
  • Ketchup pikantny 2szt.(małe)
  • Przyprawa do karkówki 1 opakowanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Karkówkę opłukać, osuszyć, pokroić w grube plastry, natrzeć dokładnie przyprawą i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem powstałym z wymieszania dżemu i ketchupu. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez godzinę.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 16 lipca
Pyszotka:)
KORAL 17 lipca
Super, kocham karkóweczkę :)
dziękuję za komentarz
pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Karkówka 1 kg
  • Dżem żurawinowy 2 słoiczki
  • Ketchup pikantny 2szt.(małe)
  • Przyprawa do karkówki 1 opakowanie
Składniki