Duszony kurczak z ananasem

Duszony kurczak z ananasem
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sereberko80
Wersja kurczaka w delikatnie słodkiej osłonie. Obtoczenie mięsa w mące gwarantuje, że pozostaje on miękki i soczysty. Przepyszny :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Plastry ananasa pokroić w kostkę, a do zalewy dodać tyle wody, aby otrzymać szklankę płynu. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć mięso z obu stron do zrumienienia, odłożyć na talerz. Na patelni zeszklić posiekaną cebulę. Przełożyć ją do garnka, dodać paprykę, koncentrat i zalewę z ananasa. Zagotować. Dodać podsmażone mięso i kostki ananasa, wymieszać i dusić pod przykryciem około 30 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. U mnie było dosyć pikantne, bo nie lubimy zbyt słodkiego połączenia mięsa z owocami :-) Podawać z ryżem. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 07 kwietnia 2013
Poprosiłbym większa porcję tych pyszności:-)
Konto usunięte 07 kwietnia 2013
ciekawa i nowa wersja tego dania dla mnie, bo z dodatkiem koncentratu, zabieram koniecznie do spróbowania i... Czytaj całość »
ciekawa i nowa wersja tego dania dla mnie, bo z dodatkiem koncentratu, zabieram koniecznie do spróbowania i oczywiście 6 zostawiam :))))
Konto usunięte 07 kwietnia 2013
a kwiaty rzuciły mnie po prostu na kolana ! :)) za kwiatuszki też 6 zostawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki