Duszony królik z cebulką

Duszony królik z cebulką
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: zabecka
Pyszne wydanie duszonego królika. Mięso jest kruche i delikatne. Polecam!!!

Składniki

  • królik
  • 4 cebule
  • czosnek
  • słodka papryka
  • margaryna
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz, sól

Przygotowanie

  1. Królika poporcjować, natrzeć solą, pieprzem, przeciśnietym czosnkiem i sporą ilością słodkiej papryki. Pozostawić na jakiś czas w lodówce.
    Pół kostki margaryny rozpuścić w garnku i poukładać na tym kawałki królika. Podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 30 min.

  2. Cebulę pokroić w talarki i rozłożyć na kawałkach mięsa. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ewentualnie czosnek granulowany lub inne przyprawy, które lubimy. Dalej dusić pod przykryciem, az mięso dojdzie.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

drNowak 04 marca 2019
Nie ma jak króliczek. Pychotka:)
Nevermore 04 marca 2019
Dawno nie jadłem królika, a to takie pyszne mięso :) Chyba się wproszę do sąsiadki na obiad ;)
SlodkoSlodka83 04 marca 2019
Jadłam wieki temu,pyszota :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • królik
  • 4 cebule
  • czosnek
  • słodka papryka
  • margaryna
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz, sól
Składniki