Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszony groch z wędzonką"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę. Zeszklij ją, mieszając. Groch zielony i żółty opłucz, osącz na sitku.
Wrzuć do garnka z cebulą (jeśli używasz groszku mrożonego, dodaj go do potrawki 10 minut przed końcem gotowania, wcześniej nie rozmrażaj). Groch zalej 2 szklankami wrzątku. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około godziny.
2. W tym czasie ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewki w plasterki. Por oczyść, umyj, pokrój na kawałeczki. Warzywa wrzuć do potrawki 15 minut przed końcem gotowania.
Boczek wędzony pokrój w grubą kostkę, a kiełbasę w plasterki. Wędlinę wrzuć do gotowej potrawki. Podgrzej. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem, chili i suszonym majerankiem. Przed podaniem potrawkę udekoruj listkami świeżych ziół.Źródło: Naj