Duszone szaszłyki z indyka

Duszone szaszłyki z indyka
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Marynowane w musztardzie i podane z duszonymi warzywami, zainspirowane przepisem Docherro: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-piersi-kurczaka-pieczone-w-folii-aluminiowej,186789,docherro.html

Składniki

Przygotowanie

  1. Miałam ochotę na lekki obiad ale za to smaczny.
    Rano: Pierś pokroiłam w grubą kostkę 3-4 cm. Kawałki wysmarowałam w sporej ilości musztardy i dodałam przyprawy suszone pomidory. Natknęłam na jednorazowe pałeczki bambusowe. Musztarda skruszy mięso i nie będzie ono suche.

  2. Szaszłyki mocno przysmażyłam z każdej strony na prawie suchej patelni.
    Zdjęłam je . Dałam na patelnie pokrojone warzywa, dodałam odrobinę oliwy i lekko je podsmażyłam aby zmniejszyły objętość. Podlałam odrobiną wody, ułożyłam szaszłyki i całość przykryłam pokrywką. Dusiłam na niewielkim ogniu około 20 minut. Trzeba rozchylić kawałki i sprawdzić czy mięso się ścięło.

  3. To po uduszeniu. Sos sam się zrobił.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (33)

KulinarnaChwila 05 marca
Pyszotka:)
Docherro 05 marca
Dzięki za reklamę:) Przepyszne Ci wyszły,jak to możn różnosci wykombinować,kurt mam indycze mięsko zrobię z... Czytaj całość »
Dzięki za reklamę:) Przepyszne Ci wyszły,jak to możn różnosci wykombinować,kurt mam indycze mięsko zrobię z Twojego przepisu...pycha:)
Szaszłyki kojarzą mi się z grillem. Jak będzie pogoda sprzyjać to niedługo już można działać.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki