DUSZONE ROLADKI SCHABOWE

DUSZONE ROLADKI SCHABOWE
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Pychotka.

Składniki

  • schab pokrojony w plastry o szer. ok. 1 cm, 8
  • papryka czerwona pokrojona w paski, 1
  • kiszony ogórek pokrojony wzdłuż na 4, 2
  • cebula pokrojona w piórka, 2-3
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, maggi, bazylia
  • czosnek, 2 ząbki (w całości)
  • olej do smażenia
  • masło, 1 łyżka
  • mąka
  • kostka rosołowa, 1
  • grzybki suszone, 2-3
  • można dodac pieczarki, 2

Przygotowanie

  1. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbic, posolic, ułożyc na nim pasek papryki, ogórka kiszonego i piórka cebuli. Zawinąc w roladki, spiąc wykałaczkami. Oprószyc mąką, obsmażyc na złoto na oleju.

  2. W rondlu zagotowac 1 l wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem, liściem laurowym (i poszatkowanymi pieczarkami) oraz pokruszonymi suszonymi grybkami.

  3. Do rondla przełożyc zezłocone roladki, dodac maggi, bazylię, dusic na wolnym ogniu.

  4. Pozostałą cebulę zeszklic na maśle razem z czosnkiem, dodac do mięsa i dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami, puree i surówką. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

taura 08 listopada 2010
wydaje się smaczne. Kiedyś spróbuję napewno!
Składniki
  • schab pokrojony w plastry o szer. ok. 1 cm, 8
  • papryka czerwona pokrojona w paski, 1
  • kiszony ogórek pokrojony wzdłuż na 4, 2
  • cebula pokrojona w piórka, 2-3
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, maggi, bazylia
  • czosnek, 2 ząbki (w całości)
  • olej do smażenia
  • masło, 1 łyżka
  • mąka
  • kostka rosołowa, 1
  • grzybki suszone, 2-3
  • można dodac pieczarki, 2
Składniki