Duszone plastry wołowe z grzybami mun.

Duszone plastry wołowe z grzybami mun.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
drogie
avatar Autor: Docherro
Mięso pełne aromatu ,kruche z dodatkiem grzybów mun.Serdecznie polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w 1 cm plastry.Dodać wszystkie przyprawy oprócz soli.
    Sól dajemy na samym końcu duszenia kiedy doprawiamy do smaku.
    Mięso wymieszać i odstawić na 2-3 godz.

    Dać do rondla,podlać wodą tak by mięso było przykryte.
    Gotujemy do miękkości mięsa,woda nie powinna całkiem odparować,jeśli tak to należy dolać.

    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić n maśle lub oleju,dodać do mięsa jak również grzyby mun.
    Przykryć i dusić około 30mi.

    Mąkę roztrzepać z małą ilością wody,wlać do mięsa,zagotować.Doprawić solą i pieprzem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (26)

fafiatko 13 lutego 2019
Ale pyszne mieso a sos na tych przyprawach i grzybach musi byc obledny - zreszta tak sie prezentuje!
Nevermore 13 lutego 2019
Może nie teraz, bo to czas na herbatkę ;), ale na obiad zjadłbym taki talerz :) Takie mięso w pysznym sosie jest... Czytaj całość »
Może nie teraz, bo to czas na herbatkę ;), ale na obiad zjadłbym taki talerz :) Takie mięso w pysznym sosie jest przesmaczne, pycha :)
ElMar 13 lutego 2019
Pyszne mięsko na obiadek:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki