Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany schab bardzo apetycznie prezentuje się na talerzu. Jednocześnie wyśmienicie smakuje. Dzięki przygotowaniu w parowarze mięso pozostaje kruche i soczyste.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14356
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 47
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14356
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 47
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Składniki
Harrisę mieszamy z miodem, winem oraz solą i pieprzem. Plastry nacinamy uważając by nie rozciąć do samego końca. Rozpłaszczamy i lekko rozbijamy dłonią. Marynujemy 15-20 minut w przygotowanej mieszance.
Na dno naczynia żaroodpornego układamy plasterki ziemniaków i kawałki cebuli. Posypujemy solą. Na plastrach mięsa układamy strączki groszku i marchewki. Zawijamy roladki. Roladki mięsne układamy na ziemniakach. Jeśli pozostały nam warzywa to je dokładamy do naczynia. Dokładamy kawałek masła. Naczynie przykrywamy. Gotujemy w parowarze przez 60 minut. Czas jest dłuższy niż podczas gotowania bezpośrednio na płycie parowaru. Jednak dzięki takiej metodzie mięso dusi się w stałej temperaturze w sosie własnym oraz aromacie warzyw. Mięso tak przygotowane zawsze wychodzi jednocześnie kruche, soczyste i pełne smaku.
Roladki podajemy z warzywami, z którymi się dusiło oraz ulubioną surówką.