Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone klopsiki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Oczyścić pora. Białą część drobno posiekać, zieloną pokroić w paseczki. Imbir obrać i posiekać. Mięso mielone wymieszać w miseczce z posiekanym porem i imbirem.
Dodać jajko i mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 1 łyżką wina. Wymieszać na jednolitą masę, doprawiając solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować 4 klopsy. Dusić je na małym płomieniu (około 20 minut) w pozostałym winie z bulionem oraz sosem sojowym.
Oderwać liście kapusty pekińskiej. Krótko sparzyć je wrzątkiem. Odsączyć. Makaron ryżowy połamać na małe kawałki, zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem na ok. 10 minut. Odsączyć.
Liście kapusty i paseczki pora rozłożyć na talerzu. Ułożyć uduszone klopsiki oraz makaron ryżowy. Polać odrobiną mięsnego wywaru.Źródło: Życie na gorąco