Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z karczku podane z serduszkami ziemniaczanymi i sałatką warzywną z domowych przetworów.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13987
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 46
Szybka i smaczna
Odsłon: 13987
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 46
Składniki
Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła, gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy ją do mięsa i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż cebula i mięso będą miękkie. W między czasie gdy smaży się mięso, obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w centymetrowe plastry z których wyciskamy serca lub inne kształty w zależności od posiadanych foremek. Tak przygotowane w serca ziemniaki smażymy na głębokim tłuszczu jak frytki. Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok układamy usmażone serca z ziemniaków i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu). Smacznego !!!