Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona wieprzowina podana z marynowanymi, ostrymi papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 411
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 411
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Boczek roimy na 13 większych kawałków. Kawałki boczku i szynki nacieramy w soli i pieprzu ziołowym. Rozgrzewamy smalec na patelni, układamy kawałki mięsa i smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron.
W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, solimy, pieprzymy, mieszamy. Gdy kawałki mięsa będą zarumienione z obu stron, dodajemy cebule i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Jeżeli cebula będzie ładnie zeszklona mieszamy ją z kawałkami mięsa i ponownie dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa.
Duszonkę podajemy na gorąco, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i koperku, z papryczkami czereśniowymi i pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!!!