Duszona wieprzowa łopatka.

Duszona wieprzowa łopatka.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Szybki i smaczny obiad:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyte mięso poporcjować i dać do rondla.
    Dodać przyprawy,czosnek,paprykę,majeranek sól,pieprz i wymieszać.

    Dodać jabłka pokrojone na ósemki oraz cebulę pokrojoną w piórka.
    Podlać wodą tyle by mięso było przykryte.

    Dusić pod przykryciem dopóki mięso nie będzie miękkie.
    Woda powinna odparować,mięso ,zalać śmietanką,pogotować by śmietanka częściowo zgęstniała.

    Doprawić wg.własnego smaku.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (23)

Pieprzyczfantazja 09 września 2019
dziękuję za pomysł na jutrzejszy obiad :*
slodkisentyment 09 września 2019
Ależ to smacznie wygląda :) Chyba pójdę do kuchni coś zjeść :)
kucharka-amatorka 09 września 2019
Pycha!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki