Duszona w ziołach i cebuli karkówka do chleba.

Duszona w ziołach i cebuli karkówka do chleba.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pachnąca ziołami karkówka uduszona z cebulą podana z marynowanymi, ostrymi papryczkami i pieczywem.

Składniki

  • karczek wieprzowy 5 plastrów 2 cm grubości
  • cebula 4 szt.
  • przyprawa do mięs
  • tłuszcz do smażenia
  • marynowane, ostre papryczki czereśniowe
  • chleb mieszany pszenno żytni

Przygotowanie

  1. Plastry karkówki nacieramy przyprawą do mięs i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Cebule kroimy w pół plastry, lekko solimy i rozkładamy na smażące się plastry karkówki. Dalsze smażenie jest pod przykryciem i na małym ogniu, dusimy do miękkości mięsa i cebuli.

  2. Uduszone plastry karkówki i cebuli podajemy z marynowanymi, ostrymi papryczkami i chlebem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 30 listopada 2018
Konkretna kanapka!
bryssska 30 listopada 2018
Treściwe danie, lubię takie ;-D
SlodkoSlodka83 30 listopada 2018
Smakowita,pycha :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • karczek wieprzowy 5 plastrów 2 cm grubości
  • cebula 4 szt.
  • przyprawa do mięs
  • tłuszcz do smażenia
  • marynowane, ostre papryczki czereśniowe
  • chleb mieszany pszenno żytni
Składniki