Duszona łopatka z prawdziwkami

Duszona łopatka z prawdziwkami
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Czystka! Uff! Kochamy takie akcje!

Składniki

  • 2 kotlety z łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 300 g mrożonych prawdziwków
  • 2 liście laurowe
  • 4 sztuki ziela angielskiego
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 ml zimnej wody
  • sól, pieprz

Przygotowanie


  1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
    Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
    Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (7)

slodkisentyment 27 stycznia 2019
Super się prezentuje :)
babcitereskiciasta 27 stycznia 2019
Mięsko na pewno pyszne, ale zdjęcie śliczne.:)
pelen_brzuszek 27 stycznia 2019
wygląda na bardzo soczystą :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 kotlety z łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 300 g mrożonych prawdziwków
  • 2 liście laurowe
  • 4 sztuki ziela angielskiego
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 100 ml zimnej wody
  • sól, pieprz
Składniki