Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona karkówka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Do rondla wlej łyżkę oleju i podsmaż wieprzowinę na złoto. Następnie podlej winem i duś do czasu, aż alkohol odparuje.
Czosnek oraz cebulkę drobno posiekaj, zeszklij na patelni i dorzuć do mięsa razem z przyprawami.
Gdy mięso zrobi się wystarczająco miękkie, dodaj umyte i przebrane liście szpinaku.
Gotuj potrawę jeszcze ok. 10 minut i podawaj np. z ziemniakami.
<strong>Ewa Szymczak z Legnicy</strong>Źródło: Super TV