Duszona karkówka

Duszona karkówka
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Karkówka smakuje w kazdym wydaniu.

Składniki

  • karkówka 1 kg
  • cebula 2
  • marchew 2
  • imbir pół łyżeczki
  • sól,pieprz
  • czerwona mielona papryka łyzeczka
  • majeranek 2 łyzki
  • mielony czosnek 2 łyzki
  • natka pietruszki
  • mąka 3 łyzki
  • Olej rzepakowy do smazenia
  • Liść laurowy,ziele angielskie

Przygotowanie

  1. karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią ,z soli,pieprzu,majeranku,imbiru i czosnku i papryki zrobić mieszankę,którą ,posypac karkówkę i odstawic na godzinę

  2. na patelni rozgrzac olej,kazdy plaster mięsa otoczyć w mące i smażyc na rumiano,mięso przełożyć do garnka ,wlac bulion

  3. cebulę i marchew pokroić i podsmażyć na tej patelni na której smażone bylo mieso,przełożyc do rondla,dodać przyprawy i dusic na wolnym ogniu do miekkości mięsa,sosu nie trzeba zageszczać poniewaz mięso było panierowane w mące

  4. kiedy mięso będzie miekkie doprawic do smaku i dodac natke pietruszki,podawac z ziemniakami i sałata w sosie śmietanowo-jogurtowym

Komentarze do przepisu (6)

asiella88 20 czerwca 2016
mmm co za obiad , ile ja juz takich pysznośći nie jadłam.
Futka 20 czerwca 2016
Bardzo smakowita karkóweczka :D
GREGORHSPEED 20 czerwca 2016
Świetne danie <3 Będzie nam brakować takiego jedzenia przez najbliższe 2 tyg. Tak więc, wrócimy i zrobimy <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • karkówka 1 kg
  • cebula 2
  • marchew 2
  • imbir pół łyżeczki
  • sól,pieprz
  • czerwona mielona papryka łyzeczka
  • majeranek 2 łyzki
  • mielony czosnek 2 łyzki
  • natka pietruszki
  • mąka 3 łyzki
  • Olej rzepakowy do smazenia
  • Liść laurowy,ziele angielskie
Składniki