Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duńskie roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Składniki
Mięso podziel na 8 plastrów i rozbij. Posól, dopraw pieprzem i posmaruj na górze musztardą. Na każdy kawałek mięsa połóż plaster boczku i kilka śliwek. Następnie zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i ze wszystkich stron obsmaż mięso. Następnie przenieś je do brytfanny i w wysmażonym sosie podsmaż pokrojoną drobno cebulę. Dolej wino i bulion, gotuj przez chwilę. W brytfannie zalej roladki mieszanką z patelni. Przykryj je i piecz 60 minut do miękkości w temp. 180° C.
Marchewkę i pora drobno pokrój. Kiedy roladki będą prawie miękkie, dodaj do nich warzywa. Dopraw solą i pieprzem, a na koniec dodaj masło. Podawaj posypane uprażonym na sucho anyżem.Źródło: Na żywo