Drugie danie- po kacówce

Drugie danie- po kacówce
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
danie to przyrządzamy na bazie warzyw, kapusty i mięsa pozostałych z mojego poprzedniego przepisu na Kacówkę - idealnie się komponują jako cały obiad.

Składniki

  • ugotowane mięso
  • ugotowane warzywa rosołowe ( bez pora)
  • sól, pieprz, kminek
  • ugotowana kapusta kiszona
  • 4 łyżki kopiate masła ( lub smalcu w wersjii HARD)
  • 2 płaskie łyżki mąki zwykłej
  • 1 duża cebula
  • ok. 1-2 szkl. zupy Kacówki

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę poidsmażamy na maśle , do podrumienionej dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.

  2. Zasmażkę dodajemy do gotującej się kapusty (pokrojoną drobno ugotowaną kiszoną kapustę doprawioną solą , pieprzem i kminkiem zagotowujemy jeszcze raz podlewając Kacówkę) . Zagotowujemy całość ponownie dodając warzywa starte na grubych oczkach tarki.

  3. Mięso pokrojone w plastry podgrzewamy w tej właśnie kapuście ...i drugie danie gotowe. Oczywiście najlepiej smakuje z ugotowanymi ziemniakami.

Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 05 stycznia 2012
A to jeszcze lepsze danie.
reblax 10 lutego 2012
no niezłe
Składniki
  • ugotowane mięso
  • ugotowane warzywa rosołowe ( bez pora)
  • sól, pieprz, kminek
  • ugotowana kapusta kiszona
  • 4 łyżki kopiate masła ( lub smalcu w wersjii HARD)
  • 2 płaskie łyżki mąki zwykłej
  • 1 duża cebula
  • ok. 1-2 szkl. zupy Kacówki
Składniki