Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowiec z szyneczką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj 1/2 łyżeczki soli. Drożdże rozpuść w mleku. Wlej do miseczki. Dodaj olej oraz jajko. Wyrób. Kiedy ciasto zacznie odstawać od rąk oraz miseczki, przykryj je i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
Pomidory umyj, pokrój na cząstki. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, rozdziel. Połową ciasta wylep spód blachy wyłożonej pergaminem.
Na placku ułóż szynkę i pomidory. Posyp solą oraz pieprzem. Skrop oliwą. Z pozostałego ciasta uformuj wałeczki. Zrób z nich kratkę na wierzchu ciasta. Ostatnie jajko roztrzep. Posmaruj nim kratkę. Piecz ok. 40 minut w temp. 180 st. Udekoruj posiekaną bazylią oraz porwaną na kawałeczki mozzarellą.Źródło: Tina