Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy czasem zamiast mięsa wolą zjeść smaczne racuchy, proponuję te przygotowane na drożdżach, podane z konfitura malinową...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 126
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 45
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 126
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 45
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Mleko zagrzać z masłem. Zdjąć z ognia, gdy masło zupełnie się rozpuści. Dodać jajo i maślankę, wymieszać. Do drożdży wsypać mąkę i wlać mleko z maślanką. Wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 20 min. w ciepłe miejsce.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z konfiturą malinową... Smacznego!