Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe paszteciki z pieczarkami"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 29
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 25
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 65
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 29
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 25
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 65
Składniki
Śmietanę wymieszaj z pokruszonymi drożdżami, 1 jajkiem i szczyptą soli. Dodaj mąkę oraz masło. Starannie wyrób ciasto. Odłóż je na godzinę do lodówki.
Pieczarki oczyść, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Obrane cebule pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Podsmaż cebulę, a potem dodaj pieczarki. Duś do miękkości. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wystudź, połącz ze startym serem i odrobiną siekanej natki.
Ciasto rozwałkuj na prostokątny placek. Na środku ułóż farsz. Zwijaj ciasto z 2 stron, tworząc roladkę. Pokrój ją jak kopytka. Paszteciki ułóż na blasze, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Piecz ok. 20 minut w 180 st.
<strong>Zofia Bratek z Sieńska</strong>Źródło: Świat kobiety