Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na nadchodzącą Wigilię
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Farsz: Podgrzybki zalej wodą i pozostaw na noc. Potem gotuj je przez około 30 minut w tej samej wodzie. Kapustę opłucz świeżą wodą, a następnie pokrój. Przełóż do garnka, podlej wodą i gotuj na małym ogniu Dodaj również wodę z gotowania grzybów. Grzyby pokrój w drobną kostkę, albo w cienkie paseczki i dodaj do kapusty. Cebulę i pieczarki obierz i pokój w kostkę, przesmaż na patelni. Dodaj do kapusty. Kapustę gotuj na małym ogniu 1.5 h. Ciasto : Drożdże rozkrusz do miski, zasyp cukrem, zalej ciepłym mlekiem i wymieszaj. Miseczkę przykryj ściereczką i odstaw na bok. Do drugiej miski dodaj pozostałe składniki. ( masło pokrój w kawałki). Dodaj rozczyn drożdżowy i zagnieć ciasto. Wyrabiaj aż ciasto będzie miękkie, elastyczne i będzie ładnie odchodzić od rąk. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę. Po tym czasie ponownie je zagnieć, a następie rozwałkuj na prostokąt i pokrój go na 4 paski. Na każdy z nich nałóż farsz,pozostawiając brzegi wolne i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przykryj i odstaw na około 20 min do wyrośnięcia. Roztrzep jedno jajko i posmaruj po wierzchu paszteciki. Każdy z rulonów potnij na mniejsze paszteciki. Posyp sezamem. Piecz w 180 stopniach przez około 30 minut.