Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowa tarta z cukinią"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 548
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85705
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 166
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 548
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85705
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 166
Składniki
Z drożdży, cukru i wody zrób zaczyn i odstaw na 15 min.
Dodaj resztę składników ciasta. Zagnieć elastyczne ciasto i odstaw, aby podwoiło objętość. Piekarnik rozgrzej do 200oC.
Śmietanę połącz z jajkami, twarożkiem i porem, dopraw. Ciasto rozłóż z „marginesem” w natłuszczonej, wysypanej mąką formie.
Na cieście rozłóż farsz wraz z podłużnymi plastrami marchwi oraz cukinii. Zagnij ciasto na farsz. Piecz najpierw ok. 15 min w 200oC, po czym zmniejsz do 170°C i piecz ok. 30 min.Źródło: Świat kobiety