Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis danie szybkie ale smaczne czyli gulasz drobiowy. Można podac go z makaronem lub ryżem. Do tego gulaszu dodałam bardzo ciekawy skladnik a mianowiecie rungię. Rungal to grzybowe ziolo. Jest to roslina, ktorą można stsować jak szpinak, mozna je jeść na surowo lub w daniach na gorąco. Jeśli uzyjemy na gorąco to dodajemy je pod koniec gotowania. Rungia ma swiecące liście i wyczuwalny zapach grzybów, jest wieloletnia ale na zimę trzeba przechowywać w domu
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Składniki
Ćwiartki wytrybowac i pokroić w sporą kostkę, podsmazyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną cebulę, chwilę smażyć, podlać rosołem i dusić kilka minut. Potem dodać pokrojoną fasolkę i dusić kolejne kilka minut. Na koniec dodać posiekaną rungię, koperek i natkę oraz ugotowany bób. Zagotować i w miarę potrzeby doprawić do smaku a na sam koniec potrawkę zagęścić odrobina mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą. Zagotować i podawać z ryżem lub makaronem.