Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja nieco odbiega od klasycznego przepisu. Ma za to jedną dużą zaletę - znacznie szybciej przygotowałam tą węgierską potrawę, gdyż zamiast mięsa wołowego wykorzystałam drób. Danie jest przyjemnie pikantne. Polecam.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 298
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 418
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 342
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 298
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 418
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 342
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Składniki
Filety umyć i pokroić w paseczki. Wymieszać z przyprawami. Smażyć na patelni pod przykryciem raczej bez tłuszczu. Wystarczy sok, który puści mięso. Do garnka wlać kilka łyżek oliwy. Podsmażyć pokrojone cebule, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku i pokrojone pieczarki. Seler, marchew oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.. Starte warzywa wrzucić do garnka. Dolać wody. Dodać przyprawy, pokrojone papryki i pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem kilka minut. Potem dodać usmażone mięso. A pod koniec duszenia (wystarczy jakieś 30 minut) dodać zielony groszek. Całość wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić. Można podawać z kaszą, ziemniakami lub pieczywem.