Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe sznycle w panierce z natką i szczypiorkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8702
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 448
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8702
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 448
Składniki
Obie fasolki oczyść, opłucz, gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Odcedź, osącz. Pomidory umyj, pokrój w plasterki. Dymki oczyść, potnij na kawałeczki.
Przygotuj sos winegret: sok cytrynowy wymieszaj z miodem. Cienkim strumieniem dolej olej. Dodaj sól oraz pieprz do smaku. Ubij trzepaczką gęsty sos. Fasolkę wymieszaj z pomidorami i dymkami. Sałatkę polej winegretem, przemieszaj i odstaw na 30 minut.
Tosty okrój ze skórki. Środki chleba pokrój w kosteczkę. Szczypiorek i natkę posiekaj. Pieczywo wymieszaj w malakserze z ziołami. Ser zetrzyj, domieszaj do masy ziołowej. Filety opłucz, osusz. Każdy przykryj folią i lekko rozbij. Rozbite sznycle posyp solą oraz pieprzem. Potem oprósz je mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w masie z chleba, ziół i sera. Panierkę dociśnij palcami.
Kotlety smaż na rozgrzanym maśle po 4–5 minut z każdej strony. Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną sałatką. Danie udekoruj rzeżuchą.
ok. 1 godziny i 30 minut. 1 porcja ok. 410 kcal.Źródło: Tina