Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe szaszłyki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Kalafior umyj i podziel na małe różyczki. Włóż na 7 minut do posolonego wrzątku. Następnie odcedź i dobrze odsącz. Mięso umyj. Pokrój w paski. Każdy z pasków dokładnie skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i masło. Włóż różyczki kalafiora obsypane curry i smaż, obracając je, przez 3 minuty. Wyjmij z patelni i odstaw do ostudzenia. Paski mięsa posyp ziołami, zwiń w ciasne roladki. Roladki i różyczki kalafiora naprzemiennie ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200° C około 10 minut.Źródło: Na żywo