Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe szaszłyki"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2044
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 177
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2044
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 177
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszaj z oliwą z oliwek, posiekanym czosnkiem, curry, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą zalej mięso i włóż na około 2 godziny do lodówki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Umytą cukinię potnij w plasterki. Warzywa i mięso nadziej naprzemiennie na wilgotne patyczki do szaszłyków. Oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia roz łóż szaszłyki i wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 10 minut.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 300 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax