Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szczególne okazje,
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 306
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 435
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 378
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 306
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 435
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 378
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Składniki
Filety przecinamy wzdłuż na pół,aby utworzyc duży płat mięsa. Przykrywamy folią i lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Zdejmujemy folię. Miód,musztardę ,oliwę,sól i pieprz,słodką paprykę i koncentrat pomidorowy mieszamy i tak powstałą marynatą nacieramy mięso.Odstawiamy na pół godzinki aby mięso przeszło przyprawami
Liście szpinaku na moment zanurzamy w gorącej wodzie aby zmiękły.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Podsmażamy je na maśle, na koniec lekko solimy i posypujemy świeżo zmialonym pieprzem
Filety rozkładamy na blacie,wzdłuż układamy liście szpinaku(tak,żeby jeden liść lekko nachodził na drugi).Na szpinak wykładamy podsmażone pieczarki. Zwijamy wystające kawałki liści do środka,w ten sposób farsz nie będzie nam się buntował podczas obsmażania. Teraz scisło zawijamy mięso w roladkę. Całość obwiązujemy nicią kuchenną. Z drugim filetem postępujemy podobnie
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Wkładamy obwiązane filety i smażymy na rumiano z każdej strony. Włączamy piekarnik i nagrzewamy do temp.200 stopni. Nasze roladki przekładamy do woreczka do pieczenia,wlewamy 2-3 łyżki ciepłej wody i zawiązujemy. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. W tym czasie nastawiamy wodę na ugotowanie ryżu. Do gotującego się ryżu wsypujemy łyżeczkę cukru.
Odsączamy ryż i nakładamy porcję na środek talerza. Na wierzch kładziemy plaster roladki z filetu kurczaka. Podajemy z młodymi ,słodkimi ,ugotowanymi marchewkami.