Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: xagness
Ciekawa odmiana dla tradycyjnych, niedzielnych schabowych.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • szpinak, 200g
  • ser feta, 100g
  • masło, 1 łyżka
  • śmietana 18%, 2 lyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pierś dzielimy na dwie części i rozbijamy na cienki placek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy do czasu, aż wyparuje nam woda. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i pokruszoną fetę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbitej piersi rozsmarowujemy farsz i zwijamy w roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy przez kilka minut z każdej strony.

Komentarze do przepisu (4)

irma 23 lutego 2013
Świetne połączenie smaków, danie zapowiada się na bardzo smaczne.
Konto usunięte 23 lutego 2013
Szykuje się pyszny obiadek , też taki uwielbiam :)))
xagness 23 lutego 2013
naprawdę polecam ! : )
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • szpinak, 200g
  • ser feta, 100g
  • masło, 1 łyżka
  • śmietana 18%, 2 lyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz
Składniki