Drobiowe roladki z marchewką i serkiem topionym.

Drobiowe roladki z marchewką i serkiem topionym.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magelo
Roladki są zestawieniem ostro doprawionego mięsa,słodychy marchewki i łagodności serka.

Składniki

  • Pierś z kurczaka
  • Marchew 2 szt.
  • serek topiony
  • ser 5-6 plastrów
  • jajko do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz,papryka ostra,chilli w proszku.

Przygotowanie

  1. Pierś rozcinam na kotlety, tłuczę i prztprawiam dosyć ostro.Marchewkę skropię i ścieram na tarce o drobnych oczkach..Marchewkę mieszam z serkiem topionym.

  2. Na kotlety rozkładam po plasterku sera ,na to marchewkę i zwijam w roladki.

  3. Roladki zamaczam w jajku,obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu,aby pierś się przesmażyła.

Składniki
  • Pierś z kurczaka
  • Marchew 2 szt.
  • serek topiony
  • ser 5-6 plastrów
  • jajko do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz,papryka ostra,chilli w proszku.
Składniki