Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą to świetna propozycja na szybki obiad.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 1 marchewka,
  • 1 jabłko,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka do smaku,
  • mąka do obtaczania,
  • 335 g sosu ciemnego uniwersalnego,
  • 1 łyżka gorczycy,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy.
    Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką.
    Marchew, cebulę i jabłko obieramy, myjemy i kroimy w paseczki.
    Na plastry układamy po kilka paseczków warzyw.
    Zwijamy w ruloniki.
    Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony.
    Do garnuszka wlewamy wodę i gotujemy ( tyle aby pokryło roladki). Układamy roladki.
    Następnie wlewamy sos i przyprawiamy.
    Dusimy około 20-25 minut.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 12 listopada 2020
Super:)
Składniki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 1 marchewka,
  • 1 jabłko,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka do smaku,
  • mąka do obtaczania,
  • 335 g sosu ciemnego uniwersalnego,
  • 1 łyżka gorczycy,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.
Składniki