Drobiowe leczo

Drobiowe leczo
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: taura
Dziś przepis na drobiowe leczo. Drobiowy dodatek to pierś kurczaka i drobiowe parówki. Proszę nie krzyczeć, że parówki to zło :) Można kupić parówki z 87% mięsa drobiowo - cielęcego (nie MOM), więc jak na parówki to nie jest najgorzej :) Zatem do dzieła!

Składniki

Przygotowanie

  1. Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 2 posiekane cebule i 2 marchewki pokrojone w talarki. Po około 5 minutach dodałam pokrojone 3 papryki czerwone i 2 papryki żółte, garść natki pietruszki, łyżkę słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki harissy (chilli) i sól do smaku. Co jakiś czas podlewałam wodą, aby warzywa dusiły się w sosiku. Dusiłam pod przykryciem, aż papryka była miękka. W międzyczasie na patelni podsmażyłam podwójną pierś kurczaka pokrojoną w kosteczkę. Kiedy warzywa były miękkie, dodałam puszkę krojonych pomidorów, pierś kurczaka i 5 parówek pokrojonych w plasterki. Zagęściłam leczo niewielką ilością mąki.

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 17 stycznia 2014
Cudne kolorki!
gogusia 17 stycznia 2014
to samo miałam napisać:)
super:)
Ewaaa 17 stycznia 2014
pyszności !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki