Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godne polecenia danie, nie tylko na obiad. Dynia nadaje potrawie oryginalnego smaku i aromatu. Masz wątpliwości? Po prostu spróbuj!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Na 4 łyżkach masła przesmażyć dynię, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i wywarem. Kiedy dynia zacznie mięknąć zagęścić sos zasmażką przygotowaną z masła i mąki.
W tym samym czasie przygotować kotlety. Do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, posiekaną cebulkę i jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Uformowane kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.
Dynię w śmietanie oprószyć posiekaną natką pietruszki, wyłożyć na talerz. Podawać z kotletem, dekorować orzechami i gałązkami natki pietruszki.