Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka smażony zanurzony w płatkach migdałowych, podawany z sosem serowym.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1155
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1155
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Płatki migdałowe wsypać do miski. 5. Dodać czosnek.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.
7. Przyprawiamy gałką
8. Oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
8. Wlewamy śmietanę, po czym dokładnie mieszamy.
9. Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową. 10. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11. Zapiekanka gotowa. 12. Smacznego.