Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajita (wym. fahita) jest określeniem rodzaju potrawy kuchni meksykańskiej, w skład której wchodzi grillowane mięso podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli. Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego, jednak w chwili obecnej popularne są również wersje z mięsem kurczaka, wieprzowiną lub krewetkami. W restauracjach mięso pieczone i podawane jest często z cebulą i papryką. Popularnymi dodatkami są: kwaśna śmietana, guacamole, salsa, pico de gallo, ser i pomidory. źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Fajita Zapraszam dziś Was na fajitę w wydaniu drobiowym. Jest pyszna.
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1376
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 642
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1376
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 642
Składniki
mięso umyj, potnij z małe kawałki, przełóż do miski, dodaj przyprawy, dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę i powtórz mieszanie, przyprawy i mąka powinny dokładnie otoczyć kawałki mięsa z każdej strony rozgrzej olej na patelni i przełóż na nią mięso, smaż na średnik ogniu ok 5 minut do zarumienienia w tym czasie umyj papryki i pokrój je z paski, cebulę obierz i potnij w piórka usmażone mięso zdejmij z patelni na tą samą patelnię wrzuć paprykę i cebulę, dodaj odrobinę oleju, smaż pod przykryciem przez 5 minut po 5 minutach dodaj do papryki mięso, dokładnie wszystko razem wymieszaj podawaj z tortillami, kwaśną śmietaną, sosem gueacamole czy salsą