Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz z warzywami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10546
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 909
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10546
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 909
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Składniki
Polędwiczki z dorsza umyj, osusz i obficie skrop sokiem z cytryny.
Oliwę z oliwek wymieszaj z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz słodką papryką. Zanurz rybę w marynacie i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia usmaż ją na patelni lub upiecz na grillu.
Ziemniaki obierz lub dokładnie wyszoruj. Z namoczonej w zimnej wodzie fasolki oderwij twarde końce i wyciągnij nitki.
Warzywa ugotuj w garnku na parze. Serwuj je z gorącym dorszem, posypane posiekaną natką.
Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcalŹródło: Kurier TV