Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i soczystą rybkę otuloną słodko - kwaśnym musem jabłkowo - waniliowym.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Oczyszczone filety z dorsza oprószamy z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Następnie przygotowujemy mus: Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, około 1 łyżeczkę cukru brzozowego i ziarenka wanilii. Wszystkie składniki łączymy poprzez krótkie zmiksowanie ich za pomocą blendera.
Filety smażymy z obu stron na maśle przez około 2 minuty. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, przekładamy na talerze i polewamy musem jabłkowo - waniliowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)