Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz z kuskusem"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14435
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 46
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 60
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 113
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14435
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 46
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 60
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 212
Składniki
Dorsza opłucz, posól, skrop sokiem z połowy cytryny i oliwą. Piecz 15 minut w 180°C. Kuskus zalej gorącym bulionem, odstaw. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Zeszklij na maśle, dodaj do kaszy. Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce, wymieszaj z kaszą.
Rybę podziel na cząstki. Układaj w naczyniu żaroodpornym na przemian z kaszą z warzywami i posiekaną drobno natką. Na wierzchu ułóż plastry cytryny, zapiekaj 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień