Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 300
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2985
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2828
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 300
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2985
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2828
Składniki
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy saszetkę kaszy jaglanej, gotujemy ok 20 minut, następnie wyjmujemy i ostudzamy. Buraka dokładnie myjemy i zawijamy w folię aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni, wkładamy buraka i pieczemy z funkcją góra- dół przez ok godzinę ( a dokładniej do momentu aż zmięknie).
Do miseczki wrzucamy ugotowaną i ostudzoną kaszę ( na jedną- dwie porcje wystarczy pół saszetki - drugą część można wykorzystać do innego dania) oraz pokrojonego w kosteczkę buraka. Następnie kroimy w drobną kostkę ser feta, siekamy pietruszkę wrzucamy do naszej miski i wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy sos do naszej sałatki. W małej miseczce mieszamy sok z limonki, 3 łyżki wody, pieprz,sól oraz zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy dodatkowo solą oraz pieprzem.
Na talerzyku wykładamy dorsza. Oprószamy go z obu stron solą, pieprzem. Polewamy sokiem z cytryny oraz dokładnie po całej objętości rozsmarowujemy chrzan (również z obu stron). Przekładamy na folię aluminiową, którą wcześniej smarujemy oliwą z oliwek. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut.
W między czasie nastawiamy wodę, dodajemy łyżeczkę soli oraz cukru ,wrzucamy do niej brokuła i gotujemy przez ok .10 minut.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz, dorsza posypujemy drobno posiekaną papryczką chili . Smacznego!:)