Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w ziołach"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Masło połącz z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku.
Filety opłucz, przekrój na pół. Przełóż do miski, oprósz pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 20 minut.
Bułkę tartą wsyp do miski. Dodaj skórkę cytrynową i parmezan. Dolej oliwę i wymieszaj.
Formę żaroodporną posmaruj masłem. Ułóż w niej rybę. Na każdym kawałku rozsmaruj porcję masa ziołowego. Posyp przygotowaną bułką tartą.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz około 25-30 minut.Źródło: Kurier TV