Dorsz w warzywach z kaszą kuskus

Dorsz w  warzywach z kaszą kuskus
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wyśmienite danie obiadowe.

Składniki

  • 3/4 szkl. kaszy kuskus
  • 40 dag filetu z dorsza
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 szkl. fasolki szparagowej
  • 1 brokuł
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 opakowania mixu sałat
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, curry, chilli, oregano, bazylia, 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
  • kilka łyżek oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Filet rozmrozić i pokroić na kawałki. Pokrojoną cebulę, czosnek i papryczkę chilli zeszklić w rondlu na oleju. Dodać pokrojona fasolkę, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy. Dolać wody. Dodać pokrojonego dorsza i przyprawy. Dalej dusić 15-20 minut. Po tym czasie dodać pokrojony brokuł. Dusić jeszcze 5-10 min.

  2. Kaszę kuskus zalać wrzątkiem. Poczekać aż spęcznieje. Na talerze nakładać najpierw sałatę, a potem kuskus. Na wierzch warzywa i dorsz.

Komentarze do przepisu (12)

A Pani to nas rozpieszcza tymi smakolykami :-)
bryssska 14 maja 2018
pyszna potrawa, dorsz to moja rybka ;-)))
Nevermore 14 maja 2018
Jak rybka i do tego w takim anturażu, to moje smaki. Pycha :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3/4 szkl. kaszy kuskus
  • 40 dag filetu z dorsza
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 szkl. fasolki szparagowej
  • 1 brokuł
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 opakowania mixu sałat
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, curry, chilli, oregano, bazylia, 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
Składniki