Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piątkowe danie. Ryba w sosie winogronowym.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Na patelnię wlać 2 łyżki przegotowanej wody i wino, wrzucić winogrona, posiekany czosnek , dodać odrobinę soli. Rybę skropić sokiem z cytryny, delikatnie posolić i popieprzyć. Po kilku minutach duszenia, winogrona zgarnąć na bok i rozłożyć kawałki ryby. Smażyć kilkanaście minut, podlewając w miarę potrzeby wodą lub sokiem. Wyłączyć palnik, zdjąć kawałki ryby z patelni, winogrona doprawić miodem, solą, dobrze wymieszać. Gęsty sos przełożyć na talerze z ziemniakami. Po środku nałożyć rumianą rybę, doprawioną solą i pieprzem. Posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki.