Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam dorsza w sosie koperkowym z kaparami. Ryba idealnie sprawdzi się na stole świątecznym, polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/a3dps1KtzlM
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 107
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 107
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
Rybę należy opłukać i obsuszyć ręcznikiem papierowym, następnie sprawdzamy czy wszystkie ości są wyjęte. Rybę dzielimy na 4 porcję, oprószamy solą i pieprzem, rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy masło. Gdy masło się rozpuści układamy dorsza na patelni i podsmażamy po 2 minuty z obu stron, następnie wykładamy rybę na talerz i na pozostały tłuszcz wrzucamy posiekany czosnek i kapary, podsmażamy chwilę i zalewamy śmietanką, dorzucamy posiekany koper, całość redukujemy aby sos zrobił się gęsty i 2 minuty przed końcem dorzucamy podsmażonego dorsza aby nabrał temperatury i doszedł w środku. Gotowe !!! Na talerzu układamy kawałki dorsza zalewamy sosem i układamy połówki cytryny na górę ryby. Polecam serdecznie :-)